Fakultní nemocnice Olomouc navázala na úspěšnou podzimní akci. Dalším z šéfkuchařů, kteří vařili zaměstnancům největšího zdravotnického zařízení v kraji, byl Petr Heneš z olomouckého podniku Long Story Short.
Společně s týmem kuchařů z fakultky připravil Heneš zaměstnancům hovězí z loupané plece na čtyřbarevném pepři a špecle s baby špenátem na másle. „Když jsme s Long Story začínali, bylo nás dvanáct, teď je nás desetkrát víc,“ řekl Petr Heneš.
Heneš uvařil v nemocnici dva tisíce obědů. „Já jsem překvapený z toho, jak vaření v takové velké jídelně probíhá, čekal jsem, že všechno bude nanormované a pojede se striktně podle pravidel. Normy se samozřejmě dodržují, ale je to obdobné jako v restauraci. To čumím,“ popsal novou zkušenost ve velké jídelně Heneš.
Zkušenost s vařením pro zaměstnance fakultky si šéfkuchař pochvaloval. „Dnešní vaření hodnotím tak, že je to skvělý nápad a přínos. Pro obě strany. Pro vaše kuchaře je to příjemné zpestření a kontakt s vyšší gastronomií. Pro nás je to zase dokázání toho, že to funguje a funguje to skvěle. Závodní stavování není v mých očích tam, kde jsem si ještě před třemi hodinami myslel, že je,“ shrnuje svou zkušenost Heneš.
Petr Heneš byl v pořadí už čtvrtým šéfkuchařem, který ve fakultce vařil. Zaměstnanci na podzim mohli ochutnat jídlo od Přemka Forejta, Romana Pauluse nebo Jaroslava Klára.