Itálie na olomouckém talíři: Ochutnejte italské skvosty

František Pospíšil již třetím rokem vede jednu z nejvyhlášenějších italských restaurací v Olomouci i regionu. V Lobster family restaurant má na starost dohled nad kvalitními surovinami, dodržování receptur jídel i přípravu pravé neapolské pizzy, která je spolu s vlastními těstovinami vlajkovou lodí podniku. A samozřejmě řídí tým 30 lidí, bez kterých by restaurace neudržela kvalitu jídel a servisu i dobré jméno. Než začal pracovat v Lobsteru, získával zkušenosti třeba v pražských podnicích sítě Ambiente, nebo na stážích v Řecku a Itálii.

A čím je typická kuchyně Lobsteru? Snaží se držet toho, jak o gastronomii přemýšlejí Italové – jednoduchá jídla, kvalitní suroviny, dodržení receptur. Spousta ingrediencí – olej, rajčata, mouky, mozzarellu, uzeniny, tuňáka – se vozí z Itálie, těstoviny a omáčky si kuchaři připravují sami. Lobster sází také na kvalitní dodavatele stařeného hovězího masa a ryb. To vše společně s pizzou tvoří základ kuchyně.

František Apeninský poloostrov přímo miluje. A co se mu vybaví, když se řekne pravá Itálie? „Vynikající pizza, domácí těstoviny, čerstvé mořské plody, kvalitní rajčata, sýry, antipasti, marinovaná zelenina. Itálie je naprosto geniální, třeba francouzská kuchyně nemá takovou lehkost. Italové prostě mají takovou mentalitu – nestresují se, milují jídlo, děti, kávu, a velké rodinné večeře u obřího stolu. To mám moc rád i já,“ říká šéfkuchař.

Pokud máte rádi Itálii a její gastronomii i vy, vyzkoušejte recepty, podle kterých se vaří v Lobster family restaurant. Jak říká František, jsou jednoduché, rychlé na přípravu a vaše rodina i přátelé budou tato jídla zbožňovat. V dalších dílech tohoto prázdninového seriálu je můžete vyzkoušet s námi!

Související články

Nejčtenější

Jaké byly nejčastější přestupky? Policisté zveřejnili výsledky Speed Marathonu

V závěru minulého týdne kontrolovali policisté po celé republice, jak dodržují řidiči nejvyšší povolenou rychlost. Policisté se zaměřili na dodržování limitů jak v obcích, tak mimo...

Kapli opravili nadšenci. Teď získali ocenění

Hejtmanství oceňovalo kulturní počiny za uplynulý rok. Mezi oceněnými projekty je také kaple svaté Anny na Zlatohorsku. Do její opravy se vrhli před časem...

Sněhová pokrývka a mrazy. Oteplí se až v příštím týdnu

Chladný víkend i další dny. Na to upozorňují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Na hřebenech už sněhová pokrývka leží, a to i v...

Doma našel přes dvacet granátů, tak je přinesl na policii. Byly funkční

Igelitovou tašku naplněnou dvěma desítkami granátů přinesl dnes ráno osmdesátiletý muž na jednu z policejních služeben v Prostějově. Policisté munici vynesli okamžitě před budovu...

Nejnovější

Situace okolo Plumlovské přehrady. Vodohospodáři chtějí vyřešit její znečištění

Koupací sezóna končí u Plumlovské přehrady obvykle dříve než na ostatních místech. Ve vodě je totiž vyšší koncentrace fosforu, kterým se často živí sinice....

Zájem mají firmy z EU i USA. Přerovská průmyslová zóna táhne

O pronájem hal v nové průmyslové a logistické zóně v okrajové části Přerova, jejíž stavbu chystá developerská společnost RC Europe, se zajímá několik firem...

Vyráběli pervitin, tablety vozili i z Polska. Všichni ho navíc i brali

Minimálně tři čtvrtě roku skupina sedmi lidí z Přerovska a Kroměřížska vyráběla a prodávala pervitin. Léky na výrobu drog nakupovali podle policie nejen v České republice,...

Opravená budova pomůže i rodinám v krizi. Charita nabízí rozsáhlé služby

Najdou tady útočiště i rodiny v krizi. Šternberská charita opravila svou budovu, kde vzniknou i prostory s dětským koutkem a celkově zázemí pro rodiny,...

Vymyslel, jak ochránit včely před nebezpečnou varroázou. Karel Dušek může získat Cenu kraje

Karel Dušek je dlouholetý člen Českého svazu včelařů ZO Olomouc, jako vedoucí výzkumného týmu působil řadu let ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby, kde zkoumal, šlechtil...

Jeho jméno nese i jedna z pestřenek. Vítězslav Bičík je nominovaný na Cenu kraje

Profesní život Vítězslava Bičíka tvořila pedagogická a vědecká práce. Svůj výzkum zaměřil na studium prostorové orientace vyšších obratlovců, na monitoring těžkých kovů v populacích hmyzu a...

Olomouc odstartuje rekordní sezónu burger festivalů. I s Romanem Paulusem

Tradičně poprvé v sezóně míří největší český putovní street food festival – Burger Festival – do Olomouce. U Galerie Šantovka už tento týden předvede své...

Obnovil třešňový sad ve Šternberku. Teď je Jiří Beneš nominovaný na Cenu kraje

Dlouhodobá práce ve prospěch ochrany přírody a popularizace environmentálních témat, které se Jiří Beneš věnoval, byla mimořádná. Svou činností i osobním vzorem přispíval k probouzení a...