Pečené sele, či čokoládový fondán? Ochutnejte Sardinii v Olomouci

Olomoucký podnik Lobster family restaurant připravil na podzimní měsíce originální menu ze Sardinie. Šéfkuchař František Pospíšil se jel se svým týmem inspirovat rovnou na ostrov ve Středozemním moři, aby hostům mohl servírovat tamní originální recepty.

Vítejte na Sardinii, druhém největším ostrově ve Středozemním moři. Tento italský region vyniká zdánlivě jednoduchými lahůdkami, které tu ale díky létům praxe, neunáhleným postupům a prvotřídním surovinám dokázali povznést takřka do nebeských výšin. V sardské kuchyni hrají prim pokrmy se zeleninou, rybami a mořskými plody, vybraná masa, chléb, ovčí sýry a víno. Přijďte ochutnat naše nové menu ze Sardinie a na chvíli se přenést třeba do přístavního města Cagliari.

Pečené sele, smažený lilek, těstoviny na různé způsoby, či třeba salát a jako dezert čokoládový fondán? To vše připravené z poctivých italských surovin najdete v Lobsteru od září. Nahlédněte do nového menu zde. Máte vybráno? Pak nezbývá než vám popřát Buon appetito!

Přečtěte si také rozhovor s šéfkuchařem Lobsteru Františkem Pospíšilem, který nedávno vyrazil na Sardinii, aby se inspiroval přímo u místních.

Související články

Nejčtenější

Jaké byly nejčastější přestupky? Policisté zveřejnili výsledky Speed Marathonu

V závěru minulého týdne kontrolovali policisté po celé republice, jak dodržují řidiči nejvyšší povolenou rychlost. Policisté se zaměřili na dodržování limitů jak v obcích, tak mimo...

Tip na výlet: Už třicet let se snaží opravit zámek Dřínov. Památka se teď...

Dnes vás s naším tipem na výlet vezmeme za hranice Olomouckého kraje, konkrétně na Kroměřížsko. V obci Dřínov najdeme i stejnojmenný zámek, který téměř...

Každý by si měl nechat oholit hlavu, říká holička ze Šemberovy ulice

Zapadlá ulice v centru Olomouce skrývá podniky, ale i řemeslo. Na jednom konci Šemberovy ulice stojí studio PROSTĚ holičství. Dveře otevírá holička v bílé...

Sražený kůň ve Velkých Losinách. Veterinářka ho musela po střetu s vozidlem utratit

Nákladní vůz projížděl Velkými Losinami kolem muže, který s koněm šel po chodníku pro pěší. Kůň se ale náhle splašil a dostal se na komunikaci,...

Nejnovější

Highlighty týdne: Příběh největších varhan, nové sokolovny a holička ze Šemberky

Která témata rezonovala olomouckou společností v uplynulém týdnu? To vám přináší oblíbená rubrika Highlighty týdne. Do výběru jsme zařadili nejčtenější a největší texty, které...

Divácký rekord tři body nepřinesl. Sigma zakončila základní část prohrou

Se základní částí FORTUNA:LIGY se Olomouc a Sparta rozloučily duelem od 15 hodin vyprodanými tribunami Androva stadionu. Zatímco soupeř měl jistotu prvenství po třiceti...

Tři ocenění pro jeden film. Academia Film Olomouc zná vítěze

Letošní 59. ročník filmového festivalu Academia Film Olomouc (AFO) už zná vítěze. Čtyři soutěžní kategorie s pátou Cenou diváků ovládly filmy o DNA, sexuální...

Precheza má zaplatit pokutu. Kvůli úniku oxidu siřičitého

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) novou pokutu. Uvedl to dnes server Seznam...

Kromě včel už chrání i čmeláky. Získá FN Olomouc Cenu kraje?

V areálu nemocnice už od roku 2019 opylují rostliny včely, teď k nim přibydou i čmeláci. Fakultní nemocnice Olomouc chce i díky instalaci dvou čmelínů přispět...

Kdo získá Cenu veřejnosti a přiblíží se splnění hudebního snu? Na vašem hlasu záleží

Hudební soutěž Radiotalent, kterou vyhlašuje Radio Haná, právě vstoupila do další napínavé fáze. Nyní je vše na fanoušcích přihlášených kapel. Hlasujte pro svého favorita...

Zábřežský eko servis bojuje za Cenu kraje. Dáte mu svůj hlas?

Má za úkol redukovat množství odpadu prodloužením životního cyklu použitých, ale stále funkčních věcí. To je případ projektu RE-USE "Život starým věcem," který realizuje...

Vymyslel, jak ochránit včely před nebezpečnou varroázou. Karel Dušek může získat Cenu kraje

Karel Dušek je dlouholetý člen Českého svazu včelařů ZO Olomouc, jako vedoucí výzkumného týmu působil řadu let ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby, kde zkoumal, šlechtil...